Hoppa till innehållet

Katarina Wolf - ny ordförande i LRF Ungdomen

I mars i år valdes Katarina Wolf till ny ordförande för LRF Ungdomen. Här får du känna henne lite mer.

Hej alla!

Jag är glad över att få möjligheten att skriva mitt första inlägg här och dela med mig av lite om vem jag är och vad jag brinner för. Jag heter Katarina Wolf,  är 30 år och har min bas i Rimforsa i Östergötland. Jag har vuxit upp på en mjölkgård som jag, tillsammans med mina två äldre bröder, tog över 2021. Vi bedriver mjölk- och köttproduktion och odlar grovfoder och spannmål till våra djur. Jag är utbildad lantmästare och har varit förtroendevald i riksstyrelsen sedan 2021.

I rollen som ordförande för LRF Ungdomen vill jag fortsätta att belysa processen kring ägarskiften. Det är dags att göra det enklare och mer lockande för unga entreprenörer som drömmer om att driva egna jordbruksföretag.

Mitt mål är att se till att LRF Ungdomen gör sin röst hörd på platser där vi traditionellt inte alltid har en självklar plats. Social hållbarhet står också högt på min agenda. Jag är övertygad om att detta är något behöver lyftas ytterligare i diskussionerna om ekonomisk lönsamhet och den gröna omställningen.

Nu står jag inför ett nytt och spännande kapitel som nyvald ordförande för LRF Ungdomen, en position som jag tar mig an med både ödmjukhet och entusiasm.