Hoppa till innehållet

Mat från Sverige

Hälften av all mat vi äter är importerad, trots att många vill köpa mer svensk och lokalproducerad mat. För att möta denna efterfrågan behövs bättre konkurrensvillkor.

Inlägg om mat från sverige:

En budget med långtgående konsekvenser

2025-07-17

EU-kommissionen presenterar sina förslag till långtidsbudget vart sjunde år. Det brukar alltid vara mitt i som…

EU CAP Mat från Sverige Ekonomi och konjunktur

Målkonflikter stor utmaning i svenska kostråd 

2025-04-30

Efter drygt ett års intensivt arbete kommer nu de nya svenska kostråden. Livsmedelsverket understryker betydel…

Mat från Sverige

Så löser vi nötköttsbristen

2025-03-13

Du har kanske läst om bristen på nötkött, eller till och med upplevt den själv. Men hur ligger det egentligen…

Nöt Mat från Sverige Djuromsorg

En grön omställning i norra Sverige

2024-11-25

Varje år gör vi i LRF en styrelseresa. På våra nordliga breddgrader här hemma i Sverige pågår den gröna omstäl…

Mat från Sverige Hållbarhet Energi

Små kostnader kan göra stor skillnad för hållbar mat

2024-09-09

I en ledare i DN den 9 augusti tas den återkommande frågan upp om hur de utländska bärplockarna har det. Det ä…

Mat från Sverige Hållbarhet Klimat och miljö

Ta inte maten för given

2024-09-03

Nyligen var jag med i podden Gräns på Sveriges Radio. I ett spännande avsnitt med flera intressanta medverkand…

Mat från Sverige Beredskap

Att göra livsmedel dyrare är inte vägen framåt!

2024-03-14

Idag skriver Nordiska ministerrådets generalsekreterare Karen Elleman på DN debatt – rubriken lyder ”Hela nord…

Mat från Sverige